Anti Age kräm – Bara en pusselbit i att bromsa åldrandet

Vi kan inte helt stoppa rynkor och fina linjer med en Anti Age kräm. Men med hjälp av Anti Aging-produkter så som ansiktsserum, ansiktsmasker och ögonserum kan vi definitivt sakta ner åldringsprocessen. Dessa hudvårdsprodukter kan effektivt förbättra din hud med sin mångsidighet och variation: De kan kombineras med fuktkrämer, nattkrämer och masker för att förbättra styrkan, eller de kan användas som en fläckbehandling eller som fristående aktiva ingredienser som är riktade mot varje hudbekymmer.

Men med alla de olika typerna och ingredienserna som finns – och all hype som kommer med nya utgåvor och “kultprodukter” – kan det vara svårt att ta reda på vilken produkt som kan ge din hud den efterlängtade föryngringen. Därför är det viktigt att förstå din huds specifika behov och hur tid, miljö och din livsstil påverkar den.

Hur rynkor och fina linjer bildas

Fina linjer och rynkor ingår i den naturliga åldringsprocessen, eftersom huden blir tunnare, torrare och mindre elastisk med åldern. Så tidigt som i mitten av till slutet av tjugoårenåldern saktar produktionen av proteinerna kollagen och elastin – byggstenarna av frisk hud – ner. Eftersom de bryts ner snabbare än nya produceras, utlöser detta åldringsprocessen som resulterar i en matt yta, påsig hud, veck och rynkor.

Externa eller miljöfaktorer spelar också roll. Miljöförstöring, UV-strålning och vissa livsstilsvanor, som att röka, accelererar och bidrar till nedbrytningen av din huds friska celler och bindväv. Vissa delar blir tjockare och andra tunnare. På molekylär nivå finns det många förändringar i proteinkonstruktioner. Vissa proteiner bryts ner och ersätts med andra som är olika i aminosyrasekvens och fysiskt beteende.

Hur serum hjälper bättre än en Anti Age kräm

Till skillnad från en anti age kräm och lotiones kan serum också gå djupare in i hudens lager, säger Heather Bennett, hudtreaput på Beverly Hills Rejuvenation Center. “T ex ett ögonserum är mer flytande och kan därför tränga in flera lager av huden snabbare och lättare. De stora fördelarna med serum är att de erbjuder den mest lätta formeln och ger de mest intensiva resultaten,” tillägger Bennett.

“Anti Aging serum och krämer kan bidra till att minska miljontoxiner, bygga kollagen och elastin och mjuka upp fina linjer och rynkor,”. Men förutom att omvända förändringar som orsakas av åldrande kan serum också bidra till att förhindra för tidiga rynkor och fina linjer att utvecklas. Det finns många ingredienser som kan förhindra oxidation och modifiering av cellulära komponenter, inklusive de mycket viktiga DNA-mutationer som orsakas av UV-strålning. “Andra ingredienser kan förhindra lipid oxidation och bevara cellulär integritet.”

Vilka ingredienser ska du leta efter

Att identifiera din huds specifika behov är det bästa sättet att välja en Anti Age kräm eller serum. Nedan är en översikt över de bästa Anti-Aging ingredienserna som kommer att liva upp din hud, öka sitt försvar mot miljöattacker och hålla de fruktade tecken på åldrande i balans.

 • Vitamin C –Känd för sin viktiga roll för att öka kollagensyntesen, kan C-vitamin i högre, obuffrad koncentrationer också fungera som en effektiv exfoliator och förnya de översta lager av huden, vilket ger dig en ljusare yta. Det är också en potent antioxidant. Vitamin C kan hjälpa till att minska hudskador orsakade av fria radikaler, vilket minskar fina linjer och rynkor och förbättrar texturen.
 • HyaluronsyraSom en potent fuktighetsgivande eller fuktbindande ingrediens hjälper hyaluronsyra huden att behålla fukt och inducerar kollagenomvandling, vilket leder till en fyllig återfuktad hud, säger Dr. Klein.
 • Peptider –En hög koncentration av peptider i ett serum hjälper till att stimulera tillväxten av kollagen och elastin. Detta resulterar i hudens ökade styrka och elasticitet, uppmuntrar hudläkning och ombyggnad och slätar ut fina linjer och rynkor.
 • Epidermisk Tillväxtfaktor – Epidermisk tillväxtfaktor är en molekylär kedja av aminosyror som hjälper till vid helande och sårläkning. Det verkar genom att stimulera vävnadsreparation och celltillväxt på cellulär nivå samt uppmuntra bildandet av kollagen och elastinfibrer.
 • Stamceller –Även om stamceller inte faktiskt kan regenerera din hud eller magiskt radera dina rynkor, så innehåller de kraftfulla antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper. Detta hjälper till att skydda din hud mot solskador, förhindra rynkor och inducera kollagen syntes.
 • Retinol/Vitamin A – Retinoider binder till nukleära receptorer och modifierar genuttryck. De betraktas som rockstjärnor av anti-aging hudvård på grund av deras förmåga att minimera synliga rynkor, stärka hudens tjocklek och elasticitet och sakta ner nedbrytningen av kollagen. De hjälper också till att lätta bruna fläckar eller pigmentering orsakad av solexponering.
 • AHA –Alpha-hydroxisyror som glykolsyra och mjölksyror används främst som exfoliants, men kan också främja kollagensyntes, rätta missfärgning och förbättra utseendet på linjer och rynkor. De är också effektiva aknebekämpare och kan hjälpa till med att förbättra produktabsorptionen.
 • Vitamin E – Denna lipidlösliga antioxidant hjälper till att skydda cellulära membranskador från fria radikaler, bryta de kedjereaktioner som initieras av dem .Det är en av de mest hårt arbetande hudvårdingredienserna, som hjälper till att minska ärr, pösa upp huden för att minska fina linjer och rynkor.
 • Niacinamid / Vitamin B3 –Denna potenta anti-aging ingrediens kan synligt förbättra utseendet på förstorade porer, ojämn hudton, fina linjer och matthet. Det kan till och med minska förekomsten av icke-melanom hudcancer hos högriskpatienter.”
 • Soja Isoflavoner-Enligt läkre, kan dessa fytoöstrogener “bidra till att minska utseendet på rynkor som orsakas av en minskning av hormonkoncentrationen under klimakteriet.”
 • Resveratrol –Finns i huden av röda druvor (och rött vin!), är resveratrol “en kraftfull antioxidant som minskar oxidativ stress och irritation,” säger Dr. Sivak. I höga koncentrationer kan det bidra till att förbättra hudens elasticitet, strålning och fasthet.

Dela artikeln

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hudvårdsprodukter Anti-Aging

Age IQ™ Nattkräm

Age IQ™ Dagkräm

Ögonserum

Ansiktsrengöring

IllumaBoost™ C-vitamin

Eye-V™ Ögoninpackning

Senaste artiklarna