Ögonkräm, ett måste för ett yngre du

Varför ska du använda ögonkräm? Och vad är skillnaden mellan en ögonkräm och ett ögonserum? Åldrande börjar oftast runt ögonen med att huden tappar sin elasticitet. Du börjar se fina linjer, kråkfötter, rynkor, kanske påsar under dina ögon och mörka ringar. Ingen rolig syn i spegeln, jag vet. Så jakten på den bästa ögonkrämen eller ögonserumet slutar inte för än man hittat rätt – när man börjar se resultat – när man börjar se yngre ut igen. Men vad ska du välja? En ögonkräm eller ett ögonserum?

Hur funkar en ögonkräm?

Ögonkrämer är framtagna speciell för området runt ögonen och är något tjockare än andra krämer. De innehåller mer olja än en vanlig dag- eller nattkräm samt fler aktiva ämnen som hjälper till att förebygga problemen som uppstår runt ögonen.

Vad är skillnaden mellan en ögonkräm och ett ögonserum?

För att förstå skillnaden mellan en ögonkräm och ett ögonserum så måste du förstå att ett ögonserum är utvecklat att tränga djupare in i huden och innehåller mer näringsämnen än en ögonkräm.

Neriums Age-Defying ögonserum funkar fantastiskt på mörkar ringar, påsar under ögonen, kråkfötter, fina linjer och rynkor.

Är ögonkräm verkligen nödvändigt?

Ögonkräm är inte alltid nödvändigt. Om du inte har problem med påsar under ögonen, mörka ringar, fina linjer eller rynkor så finns det ingen anledning till att börja använda en ögonkräm eller ett ögonserum. I detta fall räcker det med din vanliga hudlotion men var uppmärksam på förändringar i din hud. Även om du åldras långsammare än andra så kommer du se ålderstecken inom sin tid, var så säker. Så varför inte börja förebyggande?

När använder man ögonkräm och ögonserum?

Du använder din ögonkräm eller ditt ögonserum förslagsvis två gånger per dag, morgon och kväll. Se till att först använda en cleanser, ansiktsvatten eller ansiktsrengöring så att området du ska smörjan in är rent från smuts och andra föroreningar.  Är du känslig och lider av exempelvis eksem, kan du med fördel kombinera en ögonkräm och ett ögonserum. Använd då ögonserumet morgon och kväll och ha ögonkrämen som komplement under dagen.

Hur applicerar jag en ögonkräm eller ett ögonserum?

En ögonkräm eller ögonserum applicerar du försiktigt runt ögonområdet. Var noga med att täcka hela området och se till att inte få in krämen i ögat. Dutta in ögonkrämen och gnid eller smörja inte in den då den tunna huden kan bli irriterad.

Age-Defying ögonserum

Dela artikeln

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hudvårdsprodukter Anti-Aging

Age IQ™ Nattkräm

Age IQ™ Dagkräm

Ögonserum

Ansiktsrengöring

IllumaBoost™ C-vitamin

Eye-V™ Ögoninpackning

Senaste artiklarna