Skillnaden mellan hyaluronsyra och natriumhyaluronat

Vad är detta så kallade återfuktningsmirakel som kallas hyaluronsyra som verkar poppa upp i alla nya hudvårdsprodukter? Hyaluronsyra är en naturligt förekommande molekyl (speciellt en polysackarid) som finns i hud, hår, ögon, leder och nerver som fungerar som en kudde för att främja bildandet av kollagen och elastik, vilket gör att vi ser och känner oss unga! Varför älskar vi det? Hyaluronsyra binder 1000 gånger sin vikt i vatten, så det är bokstavligen en supermagnet för återfuktning.

Så varför behöver du hyaluronsyra?

Tja, om du inte visste, består hudens dermislager av ca 70% vatten och tar upp nästan 50% av din kropps totala Hyaluronsyra -tilldelning, där det hjälper till att stötta och återfukta huden, vilket resulterar i ett hälsosamt och attraktivt utseende. När din hyaluronsyra minskar (vilket det kommer att göra med åldern, i själva verket har vuxna endast 1/20  av ett barns hyaluronsyra), blir huden uttorkad vilket leder till åldrande, rynkor, fina linjer, kråkfötter mm.

Natriumhyaluronat är ett måste för Anti-Aging

Tillsammans med rätt hudvårdsprodukter och solskydd är allrså återfuktning av huden avgörande för att bekämpa tecken på åldrande, vilket är anledningen till att hyaluronsyra, eller systerbeståndsdelen, natriumhyaluronat, är ett måste.

Vad är skillnaden mellan hyaluronsyra och natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronat är en vattenlöslig saltform av hyaluronsyra som skapats av forskare för att öka stabiliteten och minska sannolikheten för oxidation. De två namnen (hyaluronsyra och natriumhyaluronat) används nästan enbart i skönhetsindustrin, men de har sina skillnader.

Nerium väljer att använda natriumhyaluronat i sina produkter eftersom det är en mindre molekyl som gör det lättare att tränga in i huden – alltsånatriumhyaluronat är lättare för huden att absorbera .

Vilken effekt har natriumhyaluronat?

Natriumhyaluronat hjälper huden och håret att behålla fukthalten samtidigt som den reducerar trans-epidermal vattenförlust (TEWL). När vi åldras, förlorar våra ögonlock elasticitet och fukt. Natriumhyaluronat bidrar till att minska rynkor och fina linjer genom att “lyfta” huden.

Hur ser natriumhyaluronat ut?

Både hyaluronsyra och natriumhyaluronat skapas i en lösningsform som huvudsakligen består av vatten innan den läggs till i våra formler. Så här ser det ut:

Dela artikeln

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hudvårdsprodukter Anti-Aging

Age IQ™ Nattkräm

Age IQ™ Dagkräm

Ögonserum

Ansiktsrengöring

IllumaBoost™ C-vitamin

Eye-V™ Ögoninpackning

Senaste artiklarna